Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Anne - Çocuk

7 Yaş Çocuğu Nasıl Davranmalı

Anne karnında olan her bebek belli bir süre sonra fiziksel olarak gelişmeye başlar. Bu gelişim bebek dünyaya geldiğinde de hızlanarak devam etmektedir. İlk zamanlarda refleks olan hareketlerin bazıları hayat boyu devam eder, bazıları ise zamanla duyu organlarımızın düzgün olarak kullanılması şeklinde motor gelişim becerilerine dönüşür. Göz kırpmak veya nefes alıp vermek, hayat boyu istem dışı da olsa devam eden bazı refleks hareketleridir. Sekmek, kağıt kesmek ya da zıplamak, organların kullanımının istemli olması ile yapılan hareketlerdir ve motor gelişim içinde değerlendirilir. Motor gelişim, hayat boyu devamı gelen motor becerilerde ortaya çıkan hareketlerin kontrol altına alınması sürecidir.

 

7 Yaşında Çocuk Nasıl Davranmalı?

 

Bu yaş grubu sosyal çevreyle birleşmiş olan bağımsız ve yetkin olma konularında çabalar, akranlar hayatında önemli bir yer kaplar hale gelir ve onlarla olan iletişiminden etkilenir. Kimliğini oluşturmaya başlayan çocuk, ebeveynlerinden ayrı hareket etmek ister, tek başına var olmak için çaba gösterir, arkadaş ortamında benimsenip, kabul görmek için normalden farklı davranışlar sergileyebilir. Bu dönemde çocuğun sıkıntıya düştüğü bir konu varsa bu konuyla alakalı neler yapılabileceği üstünde durulmalıdır. Bu dönemde çok sıkıntı çıkmaması için çocuğun kreş eğitimi ile sosyalleşmesi sağlanmalıdır.

 

7 Yaşındaki Çocuğun Psikolojisi

 

Bu dönemde hoşlandıkları ve kendilerini becerikli buldukları şeyler olur. Çocuğun yapmaktan hoşlanması ve ilgisini çeken şeyler bulması oldukça önem taşımaktadır. Bu dönemde çocukların ilgi alanı anne-babasından öğretmene geçiş yapar ve öğretmenle özdeşim başlar. Bu nedenle hem ebeveynlerin hem öğretim üyelerinin çocukla olan iletişimlerinde çok dikkatli ve daha özenli olması gerekmektedir. Aksi taktirde çocuk endişelenebilir, kendini yargılama eğilimi olabilir. Bu dönemde suçluluk ve utanç duyguları daha çok gelişmiştir bu nedenle çocuğumuza olan yaklaşımımıza çok dikkat etmeliyiz.

 

7 Yaş Sendromu Nedir?

 

Çocuklar bu dönemde anne ve babasının her şeyde iyi olmadıklarını, her şeyi yapamayacaklarını fark etmeye başlar. Aslında sosyal gerçeklere doğru atılan bir adımdır. Çocuk bu dönemde kabul görmek için normalden farklı davranışlar sergileyebilir. Olumsuz davranışlarla karşı karşıya kalan çocuklarda istikrarsızlık baş göstermeye başlayabilir. Bu dönemde anne çocuk, baba çocuk ilişkisine özenle dikkat edilmeli.