Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Politika

Erzincan Başbakanın Yaylasındaki Çevre Yürüyüşüne Yağmur Engeli

Başbakan Binali Yıldırım baba ocağı Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı Köyü yaylasında Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen doğa yürüyüşüne katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım baba ocağı Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı Köyü yaylasında Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen doğa yürüyüşüne katıldı. Başbakan Yıldırım çocuklarla birlikte katıldığı etkinlikte aniden bastıran yağmur nedeniyle yürüyüşü kısa sürede kesmek zorunda kaldı.

Geceyi doğup büyüdüğü Kayı köyündeki baba evinde geçiren Başbakan Binali Yıldırım, bugün saat 10.00’da beraberinde İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ak Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Vali Süleyman Kahraman ile birlikte deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikteki ormanlarla kaplı Kayı yaylasına çıktı. Başbakan Binali Yıldırım, burada kendisini bekleyen çocuklar ve vatandaşlarla birlikte kahvaltı yaptı. Yıldırım, kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada, kültürde, turizmde sağlıkta, eğitim, alt yapıda gelişmişlik seviyesine göre ülkelerin sıralandığını Türkiye’nin Dünyanın ilk büyük 20 ekonomisi arasında yer aldığını, hedeflerinin 2023 doğrultusunda ilk 10’a girmek olduğunu belirtti. Başbakan Yıldırım açıklamasında şunları söyledi: “Özellikle Doğu bölgelerimize daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor. Bilhassa terör sonrası, bölgesel kalkınma ve refahı arttıracak tedbirleri almamız lazım. Bunu yaparken de çevreyi tahrip etmeden, ama gerekli olan yatırımları da ihmal etmeden gerçekleştirmemiz lazım. Bakıyoruz şimdi köylerdeki evleri yıkıyorlar, yeni ev yapıyorlar. Ama nereye yapıyorlar tarlaya yapıyorlar. Halbuki tarlanın dışında yamaçlar var güzel manzaralı yerler var. Orayı bırakıyorlar, sulu tarlanın ortasına ev yapıyorlar. Ne oldu tarım arazisi gitti. Bunu yapmamamız lazım. Bu dengeyi korumamız lazım.”

Başbakan Binali Yıldırım daha sonra, Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen doğa yürüyüşüne katıldı. Çocukların elinden tutarak yürüyüşü başlatan Başbakan Binali Yıldırım ormanlık alanda yürürken yağmura tutuldu. Başbakan Yıldırım çocuklarla birlikte ağacın altında bir süre yağmurun dinmesi bekledi. Yağmurun şiddetini artırması üzerine korumaların şemsiye tutarak Kızılay’ın kurduğu çadırlara götürdüğü Başbakan Yıldırım ve İçişleri Bakanı Ala burada yaklaşık 1 saat bekledi. Yağmurun ardından başlayan dolunun dinmesinden sonra Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ı kendi kullandığı makam otomobiline alarak Kayı köyüne gitti. Başbakan burada kendisini bekleyen helikopterle Erzincan’a döndü.