Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Politika

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a Vefa Sözleri

Davutoğlu’nun veda konuşmasında Erdoğan’a ilişkin sözleri dikkat çekti: Cumhurbaşkanıyla son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim. Onun onuru benim onurumdur.
Başbakan Davutoğlu, olağanüstü kongre kararının ardından ilk kez konuştu. Veda konuşmasında Davutoğlu, “Cumhurbaşkanımız ‘Emanetçi bir başbakan istemiyorum’ demişti. Son derece haklıydı. Emanetçi Başbakan olmadım” dedi. Davutoğlu, “Herhangi bir il ve ilçe teşkilatı atamasında şahsi bir tercihim olmamıştır” ifadesini kullandı. Davutoğlu’nun konuşmasında Erdoğan’a ilişkin sözleri de dikkat çekti.

“SON NEFESİME KADAR..”

Davutoğlu “Cumhurbaşkanıyla son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak. Bunun açık ve net bilinmesini isterim ve bunun istismar konusu edilmesine de izin vermem. Cumhurbaşkanımızın onuru, hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı olarak hem benim dava arkadaşım olarak onun ailesinin onuru benim ailemin onurudur. Onun ailesi benim ailemdir. Kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmemesi icap eder.” dedi.

“ARAMIZDAKİ KARDEŞLİK HUKUKU”

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan sonra 5 temel hukuku gözeteceğim. Birincisi Cumhurbaşkanımız ile aramızda insani kardeşlik hukukudur. Hiçbir yorum yapılmasını doğru görmem. Başbakan Başdanışmanı, Dışişleri Bakanı olarak onla birlikte çalıştım. Görev aldığım olağanüstü kongreye vefa kongresi dedim. Ne gelişme olursa olsun verdiğim söze sadıkım, vefa ilişkisini sürdüreceğim.

“AK PARTİ’NİN NEFERİ OLARAK MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM”

Siyasete girme kararını ben AK Parti’mizin kapatılma davası açıldığı gün verdim. Olağanüstü kongreye aday olmayacağım ancak AK Parti’nin neferi olarak mücadelemi son ana kadar sürdüreceğim.

“PARTİMİZDE BİR GEDİK AÇMAYA ÇALIŞAN KARŞISINDA BENİ BULUR”

İkinci koruyacağım hukuk partimin hukukudur. Kim ki partimizde bir gedik açmaya, partimizden yolunu ayırmaya çalışırsa onun karşısında ben olurum.

Bütün teşkilatlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Onlara diyorum ki bugüne kadar önünüzdeydim bugünden itibaren içinizdeyim.

“SİTEM, ÖFKE, KIRGINLIK TAŞIMIYORUM”

Biliniz ki Hazreti Mevlana’nın torunu olarak sevgi dışında yüreğimde hiçbir şey yok. Kimseye sitem, öfke, kırgınlık taşımıyorum.”