Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Politika

Davutoğlu, Bayramı Konya’da Karşıladı, Yanında Bakan Elvan da Vardı

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte Selimiye Camii’nde kıldı. Davutoğlu, teröre tepki gösterdi.
Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, “Böyle bir ayda da masum insanları katleden, güzel şehirlerimizi tarumar eden teröre karşı hep beraber millet ve Müslümanlar olarak omuz omuza vermek durumundayız.” dedi.

BAKAN ELVAN YALNIZ BIRAKMADI

Davutoğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Selimiye Camii’nde kıldıkları bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaştı.
Gazetecilere açıklamada bulunan Davutoğlu, Türkiye’nin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Ramazanın bereket ayı olduğuna işaret eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allah ülkemizde ve İslam dünyasında huzurla, sağlıkla ve esenlikle geçireceği bir bayramı nasip eylesin. Bu bereket ve rahmet ayında çok güzel ibadet yapmanın yanında maalesef çok üzüntü duyduğumuz, büyük ızdırap çektiğimiz olaylarda yaşadık. Başta İstanbul Atatürk Havalimanı’na yapılan vahşice saldırı yanında Bağdat ve Medine’deki saldırılar hepimizin yüreğinde büyük yaralar açtı. Ramazan barış ayıdır. Böyle bir ayda da masum insanları katleden, güzel şehirlerimizi tarumar eden teröre karşı hep beraber millet ve Müslümanlar olarak omuz omuza vermek durumundayız.”
“TERÖR EN BÜYÜK İNSANLIK SUÇUDUR”

Davutoğlu, dünyanın neresinde ve kime karşı yapılmış olursa olsun terörün en büyük insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Hem İslam dünyasında gerçekleşen hem de son dönemde Avrupa gerçekleşen terör olaylarında bizim tavrımız çok açık ve net olmuştur. Bu terör olaylarını ırk ve din ayrı yapmaksızın lanetledik, lanetliyoruz ve lanetlemeye de devam edeceğiz. Bu Ramazan Bayramı’nın bu tür olaylardan uzak ve barış içinde gerçekleşmesini Rabb’imden niyazda bulunuyorum. Bu barış ortamının gerçekleşmesi için şu anda ülkemizin her yanında görev yapan, nöbet tutan ve milletimizin onlara verdiği vazifeyi yerine getirmeyi gayret eden tüm emniyet görevlilerimize, askerlerimize, polisimize, jandarmamıza ve korucularımıza bir kez daha Hazreti Mevlana’nın huzurunda teşekkürlerimi ve takdirlerimi ifade diyorum. Allah onları muhafaza eylesin. Allah İslam dünyasındaki bu acıların dinmesi için güç ve kudret versin. Bu gücü ve kudreti sadece iyilik için doğru yolda kullanmayı nasip eylesin. Ramazan Bayramı’mız mübarek olsun.”