Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Politika

Damat Albayrak, Sare Davutoğlu’nun Elini Havada Bıraktı

AK Parti’nin 2. Olağanüstü Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Sare Davutoğlu’nun elini sıkmaması dikkatlerden kaçmadı.
Binali Yıldırım’ın tek aday olduğu AK Parti’nin 2. olağanüstü kongresinde dikkat çeken anlar yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun elini havada bıraktı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da Sare Davutoğlu’nun elini sıkmadığı görüldü.

DAMAT, SARE DAVUTOĞLU’NUN ELİNİ HAVADA BIRAKTI

Sare Davutoğlu, tokalaşmak için elini uzattı ancak Albayrak elini kalbine doğru götürerek tokalaşmayı reddetti. O anlar kameraya saniye saniye böyle yansıdı.

Berat Albayrak’ın, dini hassasiyetlerinden dolayı Sare Davutoğlu’nun elini sıkmadığı konuşulsa da daha önce Meclis’te kadınların elini sıktığı görülmüştü. Hatta bir önceki Kongre’de Sare Davutoğlu’nun da elini sıkmıştı.

AHMET DAVUTOĞLU’NUN DA BAŞINA GELMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere AK Parti’nin geçen yıl Eylül ayında Ankara’daki milletvekili adaylarını tanıtma toplantısında da benzer bir olay yaşanmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili adaylarını sahneye çağırıp tanıtırken hepsiyle tek tek tokalaşmıştı. Ancak partinin İstanbul Milletvekili adayı ve Merve Kavakçı’nın ablası Ravza Kavakçı Kan, Başbakan Davutoğlu ile el sıkışmamıştı. Davutoğlu’nun eli havada kalırken Ravza Kavakçı Kan ise elini göğsüne bastırarak selam vermişti.