Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Politika

Bahçeli ’10 Temmuz Hikayesi Bitti’ Deyip Akşener’e Sataştı: Tellere Tırmanan…

Devlet Bahçeli düğmeye bastı: MHP’yi itibarsızlaştıran, MHP’yi tarlaya süren, korsan toplantılar yapan, tellere tırmananlar disipline sevk edilecek.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalifler hakkında bir disiplin süreci başlatılıp başlatılmayacağına ilişkin “MHP’yi itibarsızlaştıran, MHP’yi tarlaya süren, korsan toplantılar yapan, tellere tırmanan, bayramlaşma alternatifini ortaya koyan eğer birileri varsa ki inceleniyor bunlarda Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmek suretiyle üzerlerinde gerekli işlem yapılacaktır” dedi.

“10 TEMMUZ HİKAYESİ SONA ERMİŞTİR”

MHP Lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, muhaliflerin ‘Erciyes kurultayı’na katılma ve süreci takip etme kararı aldıkları ve bununla ilgili bir disiplin işlemi başlatılıp başlatılmayacağının sorulması üzerine “Dört arkadaşın ortak toplantısında basına intikal eden 3 önemli başlık var. Bunlardan en önemlisi yargının kararının sabırla beklemektir. Onu bizde istiyoruz. Onların da istediği görülüyor. Demek ki 10 Temmuz hikayesi sona ermiştir. Şimdi önümüze bakacağız. Diğer konular onların bileceği iştir. Ancak 7 aya yaklaşan bir süreç içerisinde MHP’yi itibarsızlaştıran, MHP’yi tarlaya süren korsan toplantılar yapan, tellere tırmanan, bayramlaşma alternatifini ortaya koyan eğer birileri varsa ki inceleniyor bunlarda Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmek suretiyle üzerlerinde gerekli işlem yapılacaktır. ve MHP ayıklanacak ve yeniden kaynaşarak yoluna devam edecektir” diye yanıt verdi.
Bahçeli, Meral Akşener’i kastederek “Tellere tırmanan kim varsa Disiplin Kurulu’na sevk edilecek” dedi.

“YAYLA HEPİMİZİN YAYLASI”

Bahçeli, Alparslan Türkeş’in başlattığı, kendisinin ise bir süre devam ettirdikten sonra uygulanmasına son verdiği ‘Tekir Yaylası Kurultayı’nda toplanma çağrısına yönelik bir soru için “Yayla hepimizin yaylası. İsteyen çıksın” dedi.

“İKTİDAR BİR AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDADIR”

MHP lideri Bahçeli PKK’nın üst düzey yöneticilerinden ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’in öldürüldüğü iddialarına yönelik “Bize intikal eden bir bilgi bulunmamaktadır. Bu bilgiyi milletimizle paylaşacak olan siyasi iktidardır. Siyasi iktidar da önümüzdeki günlerde doğru veya değildir diye bir açıklama yapmak mecburiyetindedir. Onun dışında bazı kaynaklara dayalı olarak Türkiye üzerinden bazı sonuçlar elde etme çabalarına da dikkat etmek lazımdır” ifadelerini kullandı.