Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Kadın

Bütün diyetleri falan bir kenara atıp, hayatınızı bu kurallar çerçevesinde yeniden dizayn ederseniz, yağ yakma çile olmaktan çıkabilir.
Bu yazıda sizlere diyet önerileri vermek yerine, yağ yakmanın kurallarından söz edeceğiz. Bunlar günlük hayata adapte edilip uygulandığı sürece yağ yakma kapasitenizi artıracak, daha fit bir görünüm elde etmeniz kolaylaşacak. Ancak “ben önlemlerimi aldım ne yersem olur artık” fikrinizi kafanızdan uzaklaştırın.

Ağırlık çalış:

Vücut geliştirme prosedürünün olmazsa olmazlarından ağırlık egzersizleri yağ yakma kapasitenizi artırıyor. Ağırlık antrenmanları vücuttaki fazla kas kütlesinin atılmasına yardımcı oluyor. Ağırlık çalışmaları vücuttaki hormon seviyesini etkileyerek, antrenmanlardan sonra vücudun doğal yağ yakma kapasitesini maksimuma çıkarıyor.

Protein tüketimini artır:

Yağ yakmanın altın kuralı kalori sayımından çok besine odaklanmak. Karbonhidratları bir kenara bırakmanın vakti geldi. Protein açısından zengin gıdalar sindirim sistemini çalıştırır, metabolizmayı hızlandırır. Aynı zamanda kas dokularının güçlenmesini sağlar. Bütün bu özelliklerde tabii ki yağ yakımını hızlandırır. Kas kütlesi kaybını engelleme şansınız da cabası.

Uyku uyku uyku:

Sağlıklı yaşamın en temel kurallarından biri yeterli bir uyku düzeni. Kilo vermek, mutlu hissetmek, daha sağlıklı ve düzenli bir hayat sürdürmek için düzenli bir uyku çekmek şart. Yeterli uyumadığınız takdirde vücudunuzun tüm ritmi bozulabilir, bu durum direkt olarak metabolizmanızı etkileyebilir.

Vücudun yağ yakmak için sahip olması gereken gücün en büyük kaynağı uyku. Günde en az 7 saat uyumadığınız takdirde lanet bir gün geçirmenin yanı sıra bel bölgesinde başlayan yağlanmanın da önüne geçemeyebilirsiniz.

Su içmeyi ihmal etme:

Bugüne kadar yapılan araştırmalar, günde 8-12 bardak su içen insanların günde 5 bardak veya daha az su tüketen insanlara oranla daha çok yağ yakabildiğini ortaya koydu. Su içmek vücuttaki ödemleri attığı gibi metabolizmanın da daha hızlı çalışmasına yardımcı oluyor. Bu yüzden siz siz olun yalnızca sıcak havalarda değil, yılın her döneminde günlük bardak limitinizin altına düşmeyin. Fazla su tüketmek sadece yağ yakmanızı sağlamaz. Cildinizin güzelleşmeye başladığını görünce ne demek istediğimizi anlayacaksınız.