Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Ekonomi

Emekliye Temmuz’da Ne Kadar Zam Yapılacak, Miktar Belli Gibi

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı 4 Temmuz’da belli olacak. Yeni maaşları belli gibi. Zam yüzde 4 olursa, maaşlarda 35 ile 152 lira arasında artış yaşanacak.

Tüm emeklilerin maaşı Temmuz’da değişecek. Memur emeklileri toplu sözleşme kapsamında yüzde 5 zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri ise enflasyon farkı alıp almayacağını öğrenmek için 4 Temmuz’u bekliyor. Bu tarihte açıklanacak enflasyon verileriyle her şey netleşecek.

YÜZDE 4 GÜÇLÜ İHTİMAL

Ancak ilk 5 aylık enflasyon verileri, ipuçlarını veriyor. Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 3.15 çıktı. Bunun üzerine Haziran enflasyonu eklenecek. Takvim’in haberine göre, uzmanlar bu veri ışığında, ilk 6 aylık enflasyonun yani emeklilerin zammının yüzde 4 civarında çıkma ihtimalini yüksek buluyor. İlk 6 aylık enflasyon yüzde 4 çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı 35 ile 152 lira arasında artacak…
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 909 LİRA

En düşük emekli aylığı halen 874 lira 19 kuruş. Eğer Temmuz artışı yüzde 4 olursa, bu maaş 34 lira 96 kuruş artışla 909 lira 15 kuruşa çıkacak. Şu an 3 bin 814 lira olan en yüksek maaş da bu durumda 3 bin 966 liraya ulaşacak. Bu maaşta yüzde 4’lük zamla 152 lira yükselme yaşanacak. Öte yandan memur emeklilerinin Temmuz’da enflasyon farkı alabilmesi için ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 6’yı aşması gerekiyor.