Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Ekonomi Güncel

Citroen’in 6 Bin Euroluk Yeni Otomobili Türkiye’ye Geldi! Kullanmak İçin Ehliyet Şartı Bile Aramıyorlar

Fransız otomotiv üreticisi Citroen, şehir içi ulaşım için tasarlanan 2 kişilik elektrikli aracını Türkiye’ye getirdi. Motosikletlere alternatif 4 tekerlekli bir çözüm olarak sunulan Ami isimli otomobili kullanmak için Fransa’da B sınıfı ehliyet sahibi olmak bile gerekmezken, Türkiye’de ise kullanım için ehliyet şartı aranıp aranmayacağı ise henüz belli değil. Azami hızı 50 kilometre olan ve rahat bir kullanım amaçlayan aracın Avrupa satış fiyatı ise 6 bin euro seviyesinde. Ulaşıma alternatif çözümler üretmeyi amaçlayan otomotiv firmalarına bir yenisi eklendi. Citroen’den şehir içi ulaşım için tasarlanmış 2 kişilik elektrikli aracını Türkiye’ye getirdi.
MOTOSİKLETLERE ALTERNATİF OLARAK SUNULUYOR
Fransızca “Arkadaş” anlamına gelen Ami, kompakt yapısıyla motosikletlere alternatif 4 tekerlekli bir çözüm olarak sunuluyor.

EHLİYET ŞARTI ARANIP ARANMAYACAĞI BELLİ DEĞİL
Fransa’da B sınıfı ehliyet gerektirmeyen araç için 14 yaşını doldurmuş olmak yetiyor. Diğer Avrupa ülkelerinde bu yaş 16’ya çıkıyor. Türkiye’de ise kullanım için ehliyet şartı aranıp aranmayacağı ise bilinmiyor.
6 BİN EURO SEVİYESİNDE
Yüzde yüz elektrikli olan Ami’nin azami hızı 50 kilometre/saat. İç mekanı oldukça sade ve basit tasarlanan Ami, rahat ve kolay bir kullanım amaçlıyor. 5.5 kWh kapasiteli lityum iyon bataryasıyla menzili 70 kilometre. Ami, ev tipi prizlerde yalnızca 3 saatte şarj olabiliyor. Ami’nin Avrupa satış fiyatı ise 6 bin euro seviyesinde.

PLAKA TESCİLLERİ DE YAPILDI
Türkiye’ye gelen ilk parti Ami’lerin görüntüleri ise sosyal medyada paylaşıldı. Araçların plaka tescillerinin yapıldığı görülürken bu araçların ilk etapta özel bir projede kullanılacağı iddia edildi. Sınırlı sayıdaki elektrikli Ami’ler büyük ihtimalle araç paylaşım modelinde hizmet verecek.