Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Ekonomi Güncel

Araç Sahipleri Dikkat! Motorine 1 Lira 39 Kuruş Zam Geldi, Litre Fiyatı 24 Liraya Koşuyor

Brent petrol fiyatlarının 120 dolara dayanması Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarına yansıdı. Buna göre, bugünden itibaren pompaya yansımak üzere motorin grubuna 1.39 TL zam geldi. Böylelikle İstanbul’da motorinin litre fiyatı ortalama 23.66 TL seviyelerine yükseldi. Öte yandan benzin ise 20 liraya dayandı.
Rusya ve Ukrayna savaşının etkisiyle brent petrol fiyatlarının artışı akaryakıt ücretlerine de yansıyor. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı motorin grubuna 1.39 TL zam geldi.

GÜNCEL FİYATLAR
Zam sonrası İstanbul’da ortalama motorin fiyatı ortalama 23.66 TL seviyelerine yükseldi. Motorinin litresi Ankara ve İzmir’de 23.77 TL’ye çıktı.Öte yandan benzinin fiyatı ise 20 lira seviyelerine dayandı.

BRENT PETROL FİYATI
Brent petrolün varili, bugün uluslararası piyasalarda 119-120 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Petrol fiyatlarının artması, motorine zam olarak yansıdı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.