Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Ekonomi

Bağ-Kur’lulara Müjde! Cepten 535 TL Daha Az Para Çıkacak

Bağ-Kur’lular, aylık 82-535 liralık avantaj sağlayacak 5 puanlık prim indirimi 1 Ekim’de uygulamaya giriyor. Bu fırsattan yararlanmak için primin düzenli ödenmesi, borcun olmaması gerekiyor.
Bağ-Kur’luları ilgilendiren 5 puanlık prim indirimi 1 Ekim’de başlıyor. Yeni uygulamayla Bağ-Kur’lulara 535 lira avantaj sağlanacak.

CEPTEN 535 TL DAHA AZ ÇIKACAK

2.7 milyonu aşkın Bağ-Kur’lu 5 puanlık prim indirimiyle önemli bir avantaj elde edecek. Bağ-Kur’luların cebinden ayda 82 ile 535 lira arasında daha az para çıkacak.

1 EKİM’DE BAŞLIYOR

Prim indirimi 1 Ekim’den itibaren uygulanmaya başlanacak. Ekim ayının primleri ise Kasım’da ödenecek. Yani Kasım’dan itibaren prim için ödenecek tutar azalacak.

YARARLANMAK İÇİN DÜZENLİ ÖDEME VE BORÇ OLMAMASI GEREKİYOR

Ancak uygulamadan yararlanmak için Bağ-Kur’lunun primlerini düzenli ödemesi ve borcunun olmaması gerekiyor.

YAPILANDIRMA İMKANI VAR

Borcu olanların ise yapılandırma imkanı var. Yapılandırmaya başvurarak, hem borçtan kolayca kurtulunabiliyor hem de prim indiriminden yararlanılabiliyor.

5 PUANLIK KISMI HAZİNE KARŞILAYACAK

Prim müjdesinin yer aldığı yasa geçtiğimiz günlerde Resmi gazete’de yayımlandı. Buna göre; Bağ-Kur’luların malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinin 5 puanlık kısmını Hazine karşılayacak. Sigortalıların bu imkandan yararlanabilmesi için; primlerin yasal süresi içinde ödenmesi, prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve borcunun bulunmaması gerekecek. Ancak bu borçlarını taksitlendiren, yapılandıran sigortalılar, bu işlemleri sırasında getirilen imkandan yararlanabilecek.