Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Politika

Son Dakika! Erdoğan: Sağolsunlar Komşular Bizi Mal Sahibi Yaptı

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Sağolsun komşular bizi mal sahibi yaptı. İnsansız hava aracımız testlerden geçti, iş görür vaziyette” dedi.
Sheraton Otel’de Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı’nın başarılı geçmesini temenni ediyorum. Bilim, teknoloji, sanayi, enerji gibi alanların herbiri bizim için önemlidir. Bilim ve teknolojiyi ilk sıraya yerleştirdik.

Bilim adamlarımızı, teknisyenlerimizi her zaman teşvik ettim ve yanlarında bulundum. Bilim ve teknoloji çalışmalarının teşviki konusundaki çalışmaları özellikle destekledim. Türkiye’nin geçtiğimiz 14 yılda ortaya koyduğu büyük sıçramada bu yatırımların önemli bir payı olduğunu biliyorum.

Bizim tarihimizde farklı alanlarda dünya çapında isimler vardır. Biz son 200 yılda farklı meselelerle uğraşmaktan bu alanları ihmal ettik. Kendimizle 1.7 milyar nüfuslü İslam, 300 milyonluk Türk dünyasının umudu olduğumuzu biliyoruz. 2023 için bilim ve teknolojide de önemli hedefler belirledik.

2002’de binde 5’ti, arştırmalar için biz önce yüzde 1’e çıkardık, 2023 yılına kadar milli gelirden Ar-Ge’ye ayrılan payı yüzde 3’e çıkarmayı planlıyoruz. Teknopark sayımızı 2’den 63’e çıkardık. İnovasyon kültürünü hem kurumsal hem bireysel alanda köklü bir biçimde yerleştirmek mecburiyetindeyiz. Daha fazlasına ihtiyacımız var. Türkiye dünya çapında tanınan en az 10 küresel markaya sahip olmalıdır.

“SAĞOLSUNLAR KOMŞULAR BİZİ MAL SAHİBİ YAPTI”

MİLGEM halloldu. Sadece gemi tasarım ve inşaatı yetmiyor. Makinasını da üretir hale gelmeliyiz. Bir basit tüfek yapamıyorduk. Artık kendi gemilerimizi üretiyoruz. Ama eksiğimiz var. En son İsrail’den almıştık. Amerika’dan ses çıkmadı. Sağolsun komşular bizi mal sahibi yaptı. İnsansız hava aracımız testlerden geçti, iş görür vaziyette. Bu noktaya geldik. Küresel ve bölgesel bu sorunların insani kriz tehditlerine, ekonomik sorunlara neden olduğunu görüyoruz.