Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Politika

Bakan Soylu’dan Terörle Bağlantılı Belediyelere Gözdağı: Müsamaha Yok!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütleriyle bağlantılı olan belediyelere göz dağı vererek, “Hiçbir müsamaha göstermeyiz” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van’da, partisi tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Bakan Soylu, “Şunu çok net söylüyorum, demokrasiyle ve hukukun üstünlüğüyle belediyeleri yönetenler başımızın üzerindedir. Ama yerel yönetimlerini terörün lojistiği olarak kullananların hesabını göreceğimizi bütün herkesin bilmesin istiyoruz. Hiçbir müsamaha göstermeyiz” dedi.

BELEDİYELERE KAYYUM ATANMASINA DEĞİNDİ

AK Parti Van İl Başkanlığı’nın Merkez İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen bayramlaşma programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve partililer katıldı. Burada konuşan Bakan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelere kayyum atanması konusuna değindi.

Soylu belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili şöyle konuştu:

“Halkın oyuyla gelen, ben seçildim istediğimi yaparım diyenlere ister teröre malzeme veririm, ister dağa buradan lojistik sağlarım. İster adam gönderirim diyenlere karşı, bizim söyleyecek sözümüz olmayacak mı? Demokrasi adına, hukukun üstünlüğü adına, milletimiz adına bu ülkenin kaynaklarıyla, bu ülkenin vergileriyle birlikte belediyeden milletimize vatandaşımıza hizmet gelmesi gerekirken, o hizmeti yapmak yerine bu milletin o fitne tuzağa düşmesi için, elinden geleni yapanlara bir sözümüz olmayacak mı? Hani hukuk millet niçin bize oy verdi? Hukukun üstünlüğünü devam ettirmemiz için. Demokrasiyi geliştirebilmemiz için, milletin hakkını ve hukukunu savunabilmemiz için. Verdiği her kuruş verginin ‘ben seni seçiyorum bunu sana emanet ediyorum’ derken eğer biz buna rıza gösterir buna ses çıkarmazsak birileri laf söyleyecek diye geri adım atarsak, bu aldığımız oyları bize verilen emaneti hak etmemişiz demektir.

“HİÇBİR MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ”

Onun için şunu çok net söylüyorum, demokrasiyle ve hukukun üstünlüğüyle belediyeleri yönetenler başımızın üzerindedir. Ama yerel yönetimlerini terörün lojistiği olarak kullananların hesabını göreceğimizi bütün herkesin bilmesin istiyoruz. Hiçbir müsamaha göstermeyiz.”

“3 TANE TRABZONSPOR FORMASI GÖNDERECEĞİM”

İndirilen tabelalara da değinen Soylu, “Dün Diyadin’de hem Türkçe hem Kürtçe tabelayı indirdiler. Bir dakika bile düşünmedim, düşünmedik. Çünkü haykırarak da söylerim. Türkçe ne kadar benim dilimse Kürtçe de o kadar benim dilimdir. Biraz önce Tendüreğin eteklerindeydik. Korucu şehidimizi ailesini ve o güzel insanları ziyaret ettik. Ufak da bir iş yaptık. Yarın da Trabzon’a gideceğim ya. Orada Sercem diye güzel bir kardeşimiz var. 14 yaşında Mahmut, 10 yaşında yine şehidimizin oğlu var Ömer. Dedim ki ‘Birisi Galatasaraylı, öbürü Beşiktaşlı.’ Dedim ki ‘Size takımınıza bir şey söylemem tutun. Ama yarın varır varmaz 3 tane Trabzonspor forması göndereceğim.’ Ama o kadarla da bırakmayacağım. İnşallah çocukları Trabzon’da stat açılışı var. Buradan alacağım. Oraya getireceğim. Cumhurbaşkanımızla birlikte onları buluşturacağım. Bilmenizi isterim ki o çocuklar bizim her şeyimizdir” diye konuştu.

“BAKAN BURAYA”

Konuşmasının ardından Bakan Soylu’ya üzerinde 15 Temmuz darbe girişiminin temsili yağlı boya tablosu hediye edildi. Bakan Soylu daha sonra okul önünde partililerle bayramlaştı. Burada İş Kur işçilerinin ‘Bakan buraya’ sloganlarıyla karşılaşan Bakan Soylu daha sonra İşkur işçilerinin yanına giderek sorunların çözülmesi adına girişimlerde bulunacağını söyleyerek Van’dan ayrıldı.