Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Ekonomi

Altın Düşüşü Satışları Arttırdı

Bilecik’te kuyumculuk yapan İbrahim Rafet Sünetci, Avrupa ve ABD bağlantılı gelişmeler sonrası altının adeta tepetaklak olduğunu, ancak bu durumun satışları arttırdığını belirtti.
Bilecik’te kuyumculuk yapan İbrahim Rafet Sünetci, Sünetci, dün güne bin 315 dolar seviyesinde açılış yapan altının onsu bu sabah bin 273 dolardan işlem gördüğü söyledi.

TEPETAKLAK OLDU

Altın fiyatlarında 3 aydır böyle bir düşüş olmadığı anlatan Sünetci, “Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) tahvil alımlarını kademeli olarak azaltması yönünde politika yapıcılar arasında gayrı resmi konsensüs oluştuğu yolunda haberler ve Fed yetkililerinin ABD’de faiz artırımı olasılığının artmasına yol açan konuşmaları ile altın adeta tepetaklak oldu.

ÇEYREK ALTIN 205 LİRAYA KADAR GERİLEDİ

Yurt içinde ise dolar/TL’nin 3.05’in üzerinde seyretmesiyle dün 210 liradan satılan çeyrek altın 205 liraya kadar gerilerken, gram altın da 125 liraya kadar çekildi. Cumhuriyet alış 825 TL, satış 840 TL oldu. Bilezik gram alış 113 TL, satış 120 TL’ye, 24 Ayar alış 123 TL, satış ise; 126 TL’ye kadar geriledi” dedi.

“VATANDAŞLAR ALTIN ALIYOR”

Bu gerileme sayesinde bugün altın satışlarında biraz kıpırdamalar olduğunu belirten Sünetci, “Genelde vatandaşlar altın alıyor şu an. Fiyatlar gerileyince satış yapmıyorlar” dedi.
“BU FIRSATI DEĞERLENDİRSİNLER”

47 yıllık kuyumcu Ertaş İnanoğlu da altın fiyatlarının her zaman böyle gitmeyeceğini vurguladı, “Her zaman söylüyorum, altın zirveyi sever ve geldiği yeri asla unutmaz. Bir gün gelir tekrar o zirveye oturur. Bu uzun yıllardır böyle devam etmiştir. Geçtiğimiz dönemlerde de böyle iniş, çıkışlar olmuştu. Vatandaşlarımız bu dönemde altın alabilirler. Ellerinde küçük tasarruflarını bu yönde kullanabilirler. Bu fırsatı değerlendirsinler. Ben alıp kar edeyim diye düşünüyorlarsa çok büyük miktarlarda değil yumurtaları tek tek sepete koysunlar, hepsini değil. Küçük küçük kazanmaya baksınlar. Küçük küçük tasarruf etsinler. Bu şekilde oluşabilecek kayıplarının da önüne geçmiş olurlar” ifadelerini kullandı.