Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Ekonomi

Aç Kurtlar 68 Kurbanlık Koçu Telef Etti

Bitlis’te besici 50 yaşındaki Ayhan Gümüş’ün, Kurban Bayramı için satmaya hazırladığı 80 koçtan 68’i aç kurtlar tarafından telef edildi.
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinin Karşıyaka Köyü’nde besici 50 yaşındaki Ayhan Gümüş’ün, Kurban Bayramı için satmaya hazırladığı 80 koçtan 68’i aç kurtlar tarafından telef edildi. Zararının çok büyük olduğunu belirten Ayhan Gümüş, yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

68 KOÇU KURTLAR YEDİ

Olay, önceki gün ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Gülistan Ovası yakınlarında bulunan Karşıyaka Köyü’nde meydana geldi. Kurban Bayramı için satmaya hazırladığı 80 koçu köy merasında otlatan Gümüş, akşam satlerinde evine döndü. Koçları da evinin yakınında bulunan ve etrafı çitle çevrili alana bıraktı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sesler üzerine uyanıp dışarı çıkan Gümüş, 80 koçundan 68’nin kurtlar tarafından telef edildiğini gördü.

YARDIM İSTİYOR

Tüm sermayesini koçlara yatırdığını, kurtlar yüzünden büyük bir zarara uğradığını belirten Gümüş, yetkililerden yardım istedi. Gümüş, “İki yıllık emeğimle satın aldığım bu koçları kurbanlık olarak satacaktım. Fakat kurtların saldırısı sonrasında 2 yıllık emeğim boşa gitti. Zararım çok büyük, şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Yetkilelerden yardım istiyorum.” dedi.