Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Ekonomi Güncel

İstifanın İşaret Fişeği! Bakan Elvan Bu Fotoğrafla Yaşanacakların Sinyalini Vermişti

Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler sonrasında uzun bir süredir istifa edeceği konuşulan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden affını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen talebin ardından Elvan’ın yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı. Elvan’ın istifası sonrası akıllara geçen hafta AK Parti grup toplantısında herkesin aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alkışlamayan tek isim olarak kameralara takıldığı fotoğraf geldi.
Bir süredir görevinden affını isteyeceği konuşulan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti, yerine yardımcısı Nureddin Nebati getirildi. Yaşanan bu gelişme sonrası akıllara Lütfi Elvan’ın geçen hafta yapılan Ak Parti Grup Toplantısı’nda herkesin aksine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı alkışlamadığı fotoğraf geldi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BÜTÜN MİLLETVEKİLERİ ALKIŞLARKEN ELVAN TEPKİSİZ KALMIŞTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ekonomik gelişmelere değinirken üstü kapalı, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı eleştirmişti. Erdoğan’ın konuşmasını salondaki bütün milletvekilleri alkışlarken, Elvan’ın Erdoğan’ı alkışlamadığı kameralara yansımıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ERDOĞAN’IN DÜNKÜ KONUŞMASINI AYAKTA ALKIŞLADI
AK Parti’nin dün yapılan grup toplantısında ise Lütfi Elvan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını ayakta alkışladığı görüldü. Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Kur ve fiyat artışı olumsuzluklarını dikkatle izliyoruz. Kurla ilgili beklentinin rakamın seviyesi değil istikrarının sağlanması noktasında olduğunun farkındayız. Kur dediğin bugün artar, yarın düşer. Enflasyon dediğin bugün artar, yarın düşer” dedi.

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?
1962’de Karaman’da doğan Lütfi Elvan, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere’de Leeds Üniversitesi’nde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD’de Delaware Üniversitesi’nde ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı. Etibank’ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. DPT’de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı.

23. dönemde Karaman milletvekili seçildi. 23. dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı oldu. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde, Antalya milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde, Mersin milletvekili seçildi. 64. hükümette Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak kabinede yer aldı. 65. hükümette Kalkınma Bakanı olarak kabinedeki görevine devam etti. AK Parti 27. dönem Mersin Milletvekili olarak bir kez daha TBMM’ye giren Elvan, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini de sürdürüyordu. Elvan, 10 Kasım 2020’de Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanmıştı.