Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Politika

Siirt ve Tunceli Belediyelerine Operasyon! Eş Başkanlar Gözaltında

Siirt ve Tunceli Belediyelerine sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ile Tunceli Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun gözaltına alındı.
Tunceli ve Siirt’te bu sabah polisin yaptığı operasyonlarda belediye başkanları ile aralarında parti il başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANLARI EVLERİNDE GÖZALTINA ALINDI

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah erken saatlerde Tunceli Belediye Eş Başkanları DBP’li Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun’u evlerinde gözaltına aldı.

8 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Eş Başkanlar Bul ve Altun’un evinde arama yapılırken, aynı saatlerde HDP İl Başkanı Aslan Çağ ile EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale’nin de aralarında bulunduğu 8 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Siirt Belediyesi’ne bu sabah operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 06.00 sıralarında belediye binasına gelerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Ardından binaya giren polis bilişim ve inceleme ekipleri arama başlattı.
Belediyenin bilgisayar hard disklerine de incelenmek üzere el konulurken, Siirt Belediye Eş Başkanı DBP’li Tuncer Bakırhan da kentin Yeni Mahalle Elit Sitesi’ndeki evinde gözaltına alındı ve evinde arama yapıldı.

Diğer Eş Başkan Belkiza Beştaş Epözdemir’in ise il dışında olduğu belirtilirken, operasyon kapsamında bazı kişiler de gözaltına alındı.

Giriş çıkışların kontrol altına alındığı binada, çevik kuvvet ekipleri hazır bekletilirken, TOMA ve diğer zırhlı araçlarda Cumhuriyet Caddesinde güvenlik önlemi aldı.